N I E U W S B R I E F  -  12 januari 2008 (20:00)


Goeden avond,

AEX nu "BEAR MARKET" volgende week opleving ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index flink gedaald met een verlies van maar liefst -3,8%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een verlies geboekt van -1,5% en de US technologie beurs NASDAQ boekt weer flinke verlies van -2,6%.

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

dalend

steun @ 479

weerstand @ 495

DOW JONES

dalend

steun @ 12.500

weerstand @ 13.060

S&P 500

dalend

steun @ 1.378

weerstand @ 1.435

NASDAQ

dalend

steun @ 2.407

weerstand @ 2.540

De AEX index is dus inderdaad zoals ik in de vorige "week analyse" schreef naar de 479 gezakt. Dit is een cruciaal moment namelijk een doorbraak hieronder is het einde van de BULL MARKT. Een flinke daling kan hierdoor dan ook worden uitgelokt met zelfs een daling richting de 400!

De AEX heeft dus een extreem slechte start in 2008. Inmiddels is er maar liefst 6,6% van de index verloren gegaan waardoor ook de gehele winst van 2007 is verdampt! Cruciaal nu dus de steun 479 hieronder ligt dan de volgende vangnet rond 469.

Onder de 469 kan dus een vrije val gaan plaats vinden richting de 410 waar pas de eerst volgende steun van betekenis ligt. In principe is nu iedere opwaartse stijging verkoopwaardig. Zolang we geen hogere bodem krijgen boven 479 zijn we in principe al aanbelandt in een BEAR MARKET!

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

Op de weekgrafiek is het al duidelijk dat we dus een trendbreuk hebben en de BULL markt over en uit is. Met deze trendbreuk kan er een flinke daling op de loer liggen. Maar we zouden ook een zijwaartse beweging kunnen krijgen. De komende weken zal het ons duidelijk worden waar de markt heen wil.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 521.5  weerstand 521.5 is zeer belangrijk om een ommekeer in de trend te krijgen. Eerst hierboven hebben we het eerste signaal dat de BEARS het pas zwaar gaan krijgen en kan het rooskleuriger worden voor de BULLS.

 ORANJE > 499  was de vorige belangrijke steun deze is nu definitief gesneuveld en dient nu dus als zware weerstand. Pas hierboven kan een verder herstel plaats vinden. Voor de BULLS is het extreem belangrijk dat we een hogere bodem boven de 479 krijgen.

 ROOD   <  479  doorbraak onder steun 479 de BEAR MARKT komt is een feit en er zou een behoorlijke daling op de loer kunnen liggen. Eerste vangnet is te verwachten rond de 469 daaronder is het misserabel.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is dalend en sterk neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, die is nu ook dalend en beweegt nu ook neerwaarts.

Conclusie: Alles wijst erop dat we nog lager kunnen. De kans voor volgende week acht ik toch groot dat we een herstel beweging krijgen. Deze herstel beweging is zeer belangrijk want een lagere top kan een nog lagere bodem betekenen. De BEAR MARKET is in principe al bijna een feit.
 

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional