N I E U W S B R I E F  -  10 februari 2008 (11:15)


Goede morgen,

AEX het kan "VRIEZEN of DOOIEN" nu "CRASH of "BODEM" ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index weer behoorlijk gedaald met een verlies van maar liefst -4,3%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een fors verlies geboekt van -4,4% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een behoorlijke verlies van -4,5%.

INDEX

TREND

STEUN WEERSTAND
AEX dalend steun @ 430 weerstand @ 460
DOW JONES dalend steun @ 12.100 weerstand @ 12.800
S&P 500 dalend steun @ 1.315 weerstand @ 1.400
NASDAQ dalend steun @ 2.250 weerstand @ 2.420

De AEX index heeft afgelopen maandag een top neergezet rond 457. Even leek het erop dat een verder herstel in de pipeline zat maar schijn bedriegt! Wat wel opvallend is, is de steun rond 430 die namelijk tot 5 keer toe stand houd. Dit zou een teken aan de wand zijn dat we hier waarschijnlijk een hogere bodem krijgen en dan kan het "CRASH SCENARIO" de prullenbak in.

De AEX is afgelopen week weer behoorlijk weggezakt met maar liefst -4.3%. Er zijn nu twee cruciale punten namelijk de flink lagere top die nu voor het eerst is neergezet rond 457 en "waarschijnlijk" een hogere bodem rond de 430.

Pas boven de weerstand 457 kan er een herstel worden ingezet richting 480 dit was de voormalige steun die nu fungeert als weerstand. Onder de steun 430 kan de AEX een daling inzetten richting 400 en hieronder treedt dan weer het "CRASH SCENARIO" weer op.

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

In de vorige week nieuwsbrief schreef ik al een daling richting 420 sluit ik niet uit we zijn zelfs bijna 20 punten verder gezakt. Maar op de weekgrafiek heeft de steun 420 op slotbasis toch gehouden.

We zitten duidelijk in een "BEAR MARKET" maar ook aan een BEAR MARKET komt een einde en soms eerder dan menigeen denkt. Is de MASSA negatief dan wordt ik positief dat wil niet zeggen dat we volop in de markt gaan springen maar dat de eerste kansen zich weer gaan aanbieden.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 479.5   de voormalige steun en nu weerstand 479.5 moet worden uitgenomen willen we uit deze BEAR MARKET raken. Zolang we hier niet boven komen blijft de BEAR MARKET intact.

 ORANJE > 457  de lagere top 457 is nu de eerste weerstand die overwonnen moet worden willen we de dalende trend keren. Er kan dan voorzichtig met een verder herstel worden begonnen richting 480.

 ROOD   <  430  deze steun is inmiddels diverse keren getest afgelopen week. Een doorbraak hieronder zou dan ook een versnelling teweeg kunnen brengen richting de bodem 400. Hieronder is dan kans voor een grote dalingsgevaar.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is dalend en sterk neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is dalend en neerwaarts gericht.

Conclusie: Het kan vriezen of dooien, dat geldt nu vooral in deze tijdsperiode en zo ook op de BEURS. Boven de 457 grote kans op verder herstel en waarschijnlijk kans op een trendomkeer. Onder de 430 grote kans dat we weg kunnen zaken richting de 400 en daaronder ??? U raad het al zijn de rapen gaar !!!

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional