N I E U W S B R I E F  -  17 februari 2008 (11:30)


Goede morgen,

AEX er is een "HOGERE BODEM" nu op "425" maar ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index iets gestegen met een bescheiden winstje van +0,6%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een winst geboekt van +1.4% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een winstje van +0,7%.

INDEX

TREND

STEUN WEERSTAND
AEX neutraal steun @ 425 weerstand @ 457
DOW JONES neutraal steun @ 12.070 weerstand @ 12.770
S&P 500 neutraal steun @ 1.316 weerstand @ 1.395
NASDAQ neutraal steun @ 2.250 weerstand @ 2.420

De AEX index heeft afgelopen week flinke beweging laten zien. Afgelopen dinsdag is er een bodem in de markt gezet rond 425.35 waarna we een enorme stijging kregen te zien. Tot donderdag in de ochtend leek het erop dat we een top doorbraak zouden zien maar helaas de BULLS hadden "nog" te weinig kracht.

De AEX blijft hangen in een bandbreedte die nu iets ruimer is komen te liggen. We zitten nu in een consolidatie fase met een bovenrange van 457 en aan de onderkant de range 425. Eerst bij een doorbraak uit deze niveaus zal ons de weg wijzen waar de markt heen wil.

Boven de weerstand 457 kan er een stijging volgen richting 480 dit was een voormalige steun die nu dient als weerstand. Onder de steun 425 is er een grote kans dat we een test krijgen op de bodem 401. Daaronder komt het vervolg "CRASH SCENARIO" weer uit de kast.

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

We zitten nog "steeds" in een "BEAR MARKET" op de weekgrafiek is het dan ook van belang dat de steun 420 het houd. Hieronder kunnen we namelijk met gemak wegglijden richting de bodem van oktober 2005 zo rond de 385.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 479.5   de voormalige steun en nu weerstand 479.5 moet worden uitgenomen willen we uit deze BEAR MARKET raken. Zolang we hier niet boven komen blijft de BEAR MARKET intact.

 ORANJE > 457  de lagere top 457 is nu de eerste weerstand die overwonnen moet worden willen we de dalende trend keren. Er kan dan voorzichtig met een verder herstel worden begonnen richting 480.

 ROOD   <  425  deze steun is inmiddels al iets verlaagd oorspronkelijk lag de steun op 430 maar afgelopen dinsdag is hier "voorlopig" de bodem neergezet.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is dalend en sterk neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is dalend en neerwaarts gericht.

Conclusie: Per saldo flinke beweging afgelopen week maar er is eigenlijk nauwelijks iets veranderd. We hebben nu wel een hogere bodem in de markt rond 425. Bij een doorbraak hieronder krijgen we geheid vervolg dalingen. Bij een opwaartse doorbraak boven de 457 is de kans groot dat we een flinke stijging tegemoet kunnen gaan zien.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional