N I E U W S B R I E F  -  23 februari 2008 (11:00)


Goede morgen,

AEX volgende week komt de "UITBRAAK" !?!

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index flink gestegen met een winst van +3,9%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een bescheiden winst geboekt van +0,3% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een verlies van -0,8%.

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

neutraal

steun @ 425

weerstand @ 457

DOW JONES

neutraal

steun @ 12.070

weerstand @ 12.770

S&P 500

neutraal

steun @ 1.316

weerstand @ 1.396

NASDAQ

neutraal

steun @ 2.250

weerstand @ 2.420

De AEX index is deze week zeer sterk gestegen, maar nog steeds geen uitbraak boven de belangrijke weerstand 457. Volgende week is de kans "redelijk" groot dat we de uitbraak naar boven zullen krijgen. Mede door een zeer sterk herstel in het laatste uur op Wallstreet.

De AEX moet volgende week de kracht van het herstel tonen. Bij een doorbraak boven de 457 is de kans groot dat we een vervolg stijging zullen krijgen richting de 480.

Steun blijft onveranderd staan rond 425 bij doorbraak hieronder is er een grote kans dat we test krijgen op bodem 401. Daaronder "CRASH SCENARIO" weer uit de kast?

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

De "BEAR MARKET" is nog niet zomaar achter de rug, maar het eerste prille herstel wordt nu langzamerhand ingezet. Zolang we op weekbasis niet weer onder de 432.5 sluiten blijven de kansen groot dat  nieuwe "BULL MARKT" weer aanstaande kan zijn.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 479.5   de voormalige steun en nu weerstand 479.5 moet worden uitgenomen willen we uit deze BEAR MARKET raken. Zolang we hier niet boven komen blijft de BEAR MARKET intact.

 ORANJE > 457  de lagere top 457 is nu de eerste weerstand die overwonnen moet worden willen we de dalende trend keren. Er kan dan voorzichtig met een verder herstel worden begonnen richting 480.

 ROOD   <  425  deze steun is inmiddels al iets verlaagd oorspronkelijk lag de steun op 430 maar afgelopen dinsdag is hier "voorlopig" de bodem neergezet.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is dalend en sterk neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is dalend en neerwaarts gericht.

Conclusie: Iedereen negatief dan worden wij positief en dan is de kans groot dat we de bodems hebben gezien. Maar we moeten niet vergeten: "raakt de index op weekbasis met een slotkoers onder de 432.5", dan is er geen enkele redenen om nog in deze markt te blijven zitten. Er kan dan een nieuwe dalingsgolf in de pipeline zitten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional