N I E U W S B R I E F  -  06 april 2008 (12:20)


Goede middag,

AEX volgende week "winstnemingen" en dan ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index flink gestegen met een winst van maar liefst +4.5%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft winst geboekt van +3.2%% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een enorme week winst van +4.9%.

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

neutraal

steun @ 414 / 400

weerstand @ 466

DOW JONES

neutraal

steun @ 11.730

weerstand @ 12.850

S&P 500

neutraal

steun @ 1.256

weerstand @ 1.396

NASDAQ

neutraal

steun @ 2.155

weerstand @ 2.420

De AEX index is afgelopen week flink gestegen met een winst van maar liefst +4,5%. Het lijkt er nu op dat we de ellende achter achter ons kunnen laten. Maar zover is het nog "net" niet, we hebben een dubbele bodem maar een top doorbraak boven de weerstand 466 is nog steeds geen feit.

De AEX heeft dus voor de langere termijn een dubbele bodem met als eerste steun de hogere bodem 414 en direct daaronder de bodem 401. Bij een doorbraak hieronder kunnen alle positieve scenario's weer de ijskast in.

Weerstand dus de belangrijke top 466 pas dan wordt het voor de BULLS aanzienlijk positiever. Eerst volgende kritieke punt is dan de vorige steun die nu als weerstand fungeert namelijk de 479.5.

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

De week grafiek ziet er "nog" minder florissant uit als de daggrafiek, hier is op slotkoers wel een bodem gevonden boven de 420 maar is nog geen sprake van een dubbele bodem.

Ook hier is weer weerstand te vinden op een oude steun (daarvoor weerstand) en wel rond de 478.5. Een doorbraak boven de 480 geeft dus zowel op de dag als op de week grafiek een sterk signaal af voor de BULLS.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 


 

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 480   deze voormalige steun kan wel eens zware weerstand worden deze moet uitgenomen worden willen we uit deze BEAR MARKET raken. Zolang we hier niet boven komen blijft de BEAR MARKET intact.

 ORANJE > 466  bij doorbraak boven deze lagere top is het eerste signaal dat we richting het noorden kunnen gaan. En dit geeft aan dat we een dubbele bodem hebben voor de lange termijn.

 ROOD   <  400  gaan we hieronder dan blijft de BEAR markt intact en kunnen we ons gaan opmaken voor flink lagere koersen eerste koersdoel wordt dan 380.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is inmiddels weer opwaarts gericht. En geeft aan dat we "waarschijnlijk" in een overgang fase zitten.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is dalend en tevens neerwaarts gericht.

Conclusie:
Volgende week grote kans dat we winstnemingen gaan zien na een rally van +4,5%. De AEX zou in eerste instantie terug kunnen vallen richting 443 maar het belangrijkste punt ligt rond de 438 de AEX zou dan 50% gecorrigeerd zijn van de bodem 414 naar de top van afgelopen vrijdag rond 461.  Vanaf 438 zouden de BULLS dan de belangrijke doorbraak boven de 466 teweeg kunnen brengen.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional