N I E U W S B R I E F  -  17 juni 2008 (08:00)


Goede morgen,

Voor langere termijn LAGERE koersen of ?!?

De Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index heeft dit jaar daling laten zien van maar liefst -11,1%. Omgerekend in EURO laat de wereld leidende DOW JONES index een verlies zien -12,8% en technologie index NASDAQ laat verlies van -12,0% zien.

 Belangrijkste US en EUROPESE indices, performance omgerekend in EURO.
Index performance

INDEX

TREND

STEUN WEERSTAND
AEX dalend  452  496
DOW JONES dalend 12.020 13.140
S&P 500 dalend  1.330  1.440
NASDAQ neutraal  2.380  2.550

De AEX ligt er technisch op de korte termijn zwak bij. We hebben inmiddels een lagere bodem nadat de steun 473 is gebroken ligt de bodem nu rond 452. Voor de lange termijn ligt de AEX er aardig goed bij de opwaartse trend sinds 2003 is namelijk nog steeds intact.

De AEX kan door de steun 452 zakken maar moet dan op de weekgrafiek steun houden rond 435 hier ligt namelijk de lange termijn opwaartse trend. Mocht deze gebroken worden dan kunnen we zelfs voor langere termijn dalende koersen gaan zien.

Steun voor de korte termijn dus 452 / 447 hieronder de belangrijke opwaartse trend 435 en daaronder kan het zelfs heel hard gaan richting 414. Onder 435 hebben we dus een lange termijn trendbreuk.

Weerstand is nu in eerste instantie rond 473 dit was de voormalige steun. Pas bij een doorbraak hierboven is een stijging nodig tot boven de 496 willen we de lange termijn opwaartse trend intact houden.

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

De week grafiek toont nu bijna een ideaal koopmoment er laat zich een hogere bodem vormen boven de bodem 425. Mocht dit kans van slagen hebben dan zou dit een unieke koopkans zijn. Er is daarna wel een sterke stijging nodig en zelf tot boven de 491 op slotkoers en op weekbasis. De kans is dan zeer groot dat we een volgende fase in kunnen gaan van de BULL MARKT. Op de korte termijn zitten we dus in een BEAR MARKT in een lange termijn BULL MARKT!.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 ROOD   >  496   hierboven kunnen de BULL opgelucht ademhalen en kan de BULL MARKT een verdere vervolg krijgen met een eerste koersdoel richting 520.

 ORANJE > 473  deze voormalige steun dient nu als weerstand. Pas hierboven kan een verder herstel worden ingezet richting 496. Bij teveel weerstand kunnen we opnieuw de daling inzetten richting de steun 452.

 GROEN  < 452  gaan we onder de 452 dalen dan kan de daling nog stop worden gezet rond 447. Mocht deze geen stand houden dan zou een eventuele daling kunnen gaan plaats vinden richting 414.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is nu neutraal gedraaid en lijkt zich op te maken voor een daling, tenzij de bodem is neergezet rond 452.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is nog steeds dalend maar de daling snelheid neemt nu af en deze dreigt nu richting neutraal te bewegen.

Conclusie:
De BULLS & BEARS liggen nu vlak bij een ommekeer. De lange termijn BULL MARKT is "nog" intact maar bij een definitieve doorbraak onder de 435 op week slotbasis liggen er flinke dalingen in het verschiet. De lange termijn uptrend is dan namelijk gebroken. Boven 491 op week slotbasis krijgen we zelfs een zeer sterk signaal van de markt en kan de BULL MARKT zijn weg vervolgen.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional