N I E U W S B R I E F  -  22 juni 2008 (11:15)


Goede morgen,

Maandag nog "DALING" dan weer "UP" ?!?

De Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index heeft dit jaar de daling vergroot en heeft inmiddels een daling laten zien van maar liefst -15,2%. Omgerekend in EURO laat de wereld leidende DOW JONES index een verlies zien van -15,9% en de technologie index NASDAQ laat een verlies zien van -14,6%.

 Belangrijkste US en EUROPESE indices, performance omgerekend in EURO.
Index performance

INDEX

TREND

STEUN WEERSTAND
AEX dalend  414  448
DOW JONES dalend 11.630 13.140
S&P 500 dalend  1.310  1.440
NASDAQ neutraal  2.380  2.550

De AEX kan zich opmaken voor een flinke daling, of zullen we volgende week toch eerst nog een herstel gaan zien. De kans op het laatste is het grootst maandag kan de AEX nog een vervolg daling inzetten om uiteindelijk een bodem te plaatsen.

De AEX moet de steun 435 voor de lange termijn (op de weekgrafiek) intact houden anders dient zich de volgende forse daling zich aan. Richting 418 / 414 is dan namelijk het eerste koersdoel die ook zeer snel gehaald kan worden.

Steun voor de lange termijn is dus 435 (op week slotkoers) als we daar eind van de week onder sluiten dan hebben we voor de lange termijn een trendbreuk. Onder 418 / 414 is het feestje compleet voor de BEARS en is ook de UPTREND gebroken op de uiterste bodems. Eerste vangnet is dan de bodem 401 en daarna volgen de bodems van augustus en november 2005 zo rond de 380.

Weerstand is nu in eerste instantie de voormalige steunzone 448 / 453. Eerst hierboven kunnen de BULLS ademhalen, hoewel de BEARS heel duidelijk nu koers hebben gezet richting het zuiden.

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

De week grafiek geeft bijna het ideale koopmoment. Mocht de 435 eind volgende week gebroken zijn dan is op de weekgrafiek als laatste nog steun rond 425. Hieronder is het over en uit en dan kan ook de "CRASH scenario's" uit de kas worden gehaald.

 AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 ROOD   >  496   hierboven kunnen de BULL opgelucht ademhalen en kan de BULL MARKT een verdere vervolg krijgen met een eerste koersdoel richting 520.

 ORANJE > 448  deze voormalige steun dient nu als weerstand. Pas hierboven kan een herstel worden ingezet richting 496.

 GROEN  < 414  gaan we onder de 414 dalen dan kan de daling nog stop worden gezet rond 401. Mocht deze geen stand houden dan zou een eventuele daling kunnen gaan plaats vinden richting 380.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is naar dalend gedraaid wat aangeeft dat we in een downtrend zitten voor de middellange termijn.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is dalend wat aangeeft dat we in een downtrend zitten voor de lange termjn.

Conclusie:
De BEARS hebben ons heel duidelijk gemaakt dat de richting nu naar het zuiden is. A.s. maandag is de kans zeer groot dat we flink lager zullen openen misschien nog iets afzakken, maar de rest van de week toch een herstel kan worden ingezet. Dit herstel is zeer belangrijk want het zou de laatste kans kunnen zijn om uit te stappen en short posities kunnen dan worden ingenomen.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional