N I E U W S B R I E F  - 


Goede morgen,

AEX in 2008 "CRASH DALING" en nu ?!?

De Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index heeft dit jaar inmiddels een "CRASH DALING" laten zien van maar liefst -24%. Omgerekend in EURO laat de wereld leidende DOW JONES index een verlies zien van -23% en de technologie index NASDAQ laat een verlies zien van -23%.

 Belangrijkste US en EUROPESE indices, performance omgerekend in EURO.
Index performance

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

dalend

380

 448

DOW JONES

dalend

10.950

13.140

S&P 500

dalend

 1.225

 1.440

NASDAQ

dalend

 2.150

 2.550

De AEX zit inmiddels op CRASH DALING niveau sinds 1 januari dit jaar. Maar liefst 24% is er verdampt en er zouden nog een paar procentjes bij kunnen. Het sentiment is uiterst negatief, hierbij begin ik langzamerhand weer positief te worden want de markt maakt altijd een bodem als het sentiment extreem negatief is.

De AEX heeft de steun rond 401.6 uitgenomen en daarmee werd dan ook gelijk de daling ingezet richting 380. Op de weekgrafiek ligt de steun rond 385 en op de daggrafiek ligt de steun rond 382. Wanneer deze niveaus worden gebroken ligt er pas weer steun rond 348 dat was de bodem in 2005.

Steun dus op 385 en 382 hieronder dus kans op kleine 10% daling richting 348. Mocht de steun zo rond de 380 wel stand houden dan kunnen we een herstelbeweging voor aanstaande week en/of weken verwachten.

Weerstand is nu in eerste instantie de voormalige steun 401.6 bij een doorbraak hierboven ligt op de weekgrafiek weerstand rond 425 en daarboven is er weer ruimte richting 448.

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

De week grafiek gaf vorige keer een "bijna" perfect koopsignaal mits de steun 425 het zou houden. Deze is dus finaal gebroken waardoor nu 385 cruciaal wordt om geen verdere daling uit te lokken richting 348. Eerst boven de 425 kan er een verdere herstel naar boven worden verwacht.

AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 ROOD   >  448   hierboven kunnen de BULLS misschien een verdere herstel inzetten, cruciaal blijft nu toch de top 496 eerst daarboven is alle ellende achter de rug. Maar zover is het nog lang niet, eerst boven 448 is de kans dat we de bodem hebben gezien.

 ORANJE > 402  deze voormalige steun is nu de eerste weerstand die weer moet worden uitgenomen een herstel richting 448 behoort dan tot de mogelijkheden.

 GROEN  < 382  gaan we onder de 382 dalen dan kan de daling een vervolg krijgen met een koersdoel van 348. We zijn een bodem nodig boven 382 wil de AEX uit deze ellende komen.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is nu ook dalend wat aangeeft dat we in een downtrend zitten voor de middellange termijn.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is dalend wat aangeeft dat we in een downtrend zitten voor de lange termijn.

 

Conclusie:
De BEARS hebben genadeloos toegeslagen, middels mijn signalen voor abonnees zitten we inmiddels zo'n 4 weken alweer uit de markt. Geduld en Discipline zijn en blijven de twee gouden regels! Er moet nu geduld worden opgebracht om te wachten op de juiste koopsignalen. Koopt men te vroeg dan moet men een ijzeren stoploss methode hebben want een bodem ligt nog niet in de markt.

De markt wordt inmiddels overspoeld met negatief nieuws dat zijn de eerste tekenen dat er waarschijnlijk een bodem in de maak is. Heel veel negatief nieuws is inmiddels verwerkt, maar dat wil nog niet zeggen dat we nog verder kunnen dalen. Geduld is een schone zaak en zodra er kansen zich voordoen zullen we die grijpen.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional