N I E U W S B R I E F  -  19 juli 2008 (13:30)


Goede middag,

Is "dieptepunt 374" het nu geweest ?!?

De Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index had deze week een diepte punt op 374 maar sloot op weekbasis toch iets hoger het verlies dit jaar staat op -23%. Omgerekend in EURO laat de wereld leidende DOW JONES index een verlies zien van -20% en de technologie index NASDAQ laat een verlies zien van -21%.

 Belangrijkste US en EUROPESE indices, performance omgerekend in EURO.
Index performance

INDEX

TREND

STEUN WEERSTAND
AEX dalend 374 401 / 414
DOW JONES dalend 10.800 11.730 / 13.140
S&P 500 dalend  1.200  1.260 / 1.440
NASDAQ dalend  2.150 2.390 /  2.550

De AEX heeft inmiddels het diepte punt van de afgelopen drie handelsdagen op 374.09 achter zich gelaten. Maar er is nog steeds geen redenen tot optimisme. Heel veel hangt nu af van de volgende beweging, intraday is de dalende trendlijn rond 394 uitgenomen en ligt er een verdere herstel in de lijn der verwachtingen.

Steun is nu neergezet op de bodem rond 374 dit is tevens een drie jaar dieptepunt. Wanneer deze wordt uitgenomen kan er een flink verdere daling in het verschiet liggen. De volgende halte ligt namelijk rond 345 dit was de bodem van april 2005.

Weerstanden zijn er veel die overwonnen moeten worden. De eerste treffen we nu aan zo rond 401.5 dit was een voormalige steun. Hierboven treffen we weer een voormalige steun aan rond 414 dat is dan gelijk de volgende weerstand. Daarboven is dan ruimte richting 447.5 waar op dag basis de volgende halte ligt, tussentijds ligt ook nog weerstand rond 425 op de weekgrafiek.

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

De week grafiek staat er niet echt florissant ervoor, maar de bodem 385 heeft het op slotbasis gehouden. Dat zou dan ook een goede uitgangspunt kunnen zijn voor een verdere herstel. Weerstand ligt nu rond 425 dat is de eerste halte die door de BULLS moeten worden overwonnen wil er een verdere herstel in het verschiet liggen.

 AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 ROOD   >  448   hierboven kunnen de BULLS misschien een verdere herstel inzetten, cruciaal blijft nu toch de top 496 eerst daarboven is alle ellende achter de rug. Maar zover is het nog lang niet, eerst boven 448 is de kans dat we de bodem hebben gezien.

 ORANJE > 402  deze voormalige steun is nu de eerste weerstand die weer moet worden uitgenomen, en op 414 ligt er tussentijds nog weerstand om een herstel richting 448 in te kunnen zetten.

 GROEN  < 374  gaan we onder de 374 dalen dan kan de daling een vervolg krijgen met een koersdoel van 345.

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn  trend aan, deze is nu ook dalend wat aangeeft dat we in een downtrend zitten voor de middellange termijn.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is dalend wat aangeeft dat we in een downtrend zitten voor de lange termijn.

Conclusie:
De BULLS hebben afgelopen week een genadeklap gehad, afgelopen woensdag was het dieptepunt op 374.09 waarna de BULLS terug begonnen te vechten. Diezelfde woensdag is er een hamer candlestick patroon gevormd, wat een "voorlopige" bodem inhoudt. Een doorbraak onder deze 374 lokt nog meer verkoop krachten uit en dan hebben we de bodem ook nog niet gezien. Blijven we nu boven de 374 dan kunnen we stellen dat de krediet crisis ten einde loopt en we een nieuwe fase van de markt zullen inslaan.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional