N I E U W S B R I E F  -  27 juli 2008 (12:30)


Goede middag,

Verder herstel boven 408 onder 374 dan ?!?

De Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index staat dit jaar op een verlies van ruim -23%. Omgerekend in EURO laat de wereld leidende DOW JONES index een verlies zien van -20% en de technologie index NASDAQ laat een verlies zien van ruim -18%.

 Belangrijkste US en EUROPESE indices, performance omgerekend in EURO.
Index performance

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

dalend

374

409 / 414

DOW JONES

dalend

10.825

11.730 / 13.140

S&P 500

dalend

 1.200

 1.291 / 1.440

NASDAQ

dalend

 2.155

2.350 /  2.550

De AEX liet in het begin van vorige week een mooi herstel zien, maar donderdag werd een gedeelte weer verloren gegaan. Per saldo heeft vrijdag ervoor gezorgd dat de AEX deze week onveranderd sloot ten opzichte van vorige week.

Steun blijft staan op de bodem rond 374 bij doorbraak hieronder kan er dus een snelle afdaling beginnen richting 345 dit was de bodem van april 2005.

Weerstand is nu als eerste geplaatst op een flink lagere top rond 408.3 direct daarboven ligt dan weerstand op een voormalige steun zo rond de 414, daarboven kan een herstel worden ingezet richting 448.

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

De week grafiek heeft nu voorlopig een bodem net boven de 385. Bij een doorbraak hieronder ligt dan de volgende steun zo rond de 348. Weerstand kan nu verwacht worden op een voormalige bodem zo rond 425 die nu dient als zware weerstand. Hierboven is de kans groot dat er een omslag in de dalende trend kan komen.

 AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 ROOD   >  448   hierboven kunnen de BULLS misschien een verdere herstel inzetten, cruciaal blijft nu toch de top 496 eerst daarboven is alle ellende achter de rug. Maar zover is het nog lang niet, eerst boven 448 is de kans dat we de bodem hebben gezien.

 ORANJE > 414  deze voormalige steun is nu de weerstand die weer moet worden uitgenomen, en op 448 ligt dan de volgende weerstand die van betekenis is.

 GROEN  < 374  gaan we onder de 374 dalen dan kan de daling een vervolg krijgen met een koersdoel van 345.

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is dalend wat aangeeft dat we in een downtrend zitten voor de middellange termijn.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is dalend wat aangeeft dat we in een downtrend zitten voor de lange termijn.

Conclusie:
De AEX heeft een kleine herstel laten zien maar het is nog steeds niet overtuigend. De belangrijkste punten voor de korte termijn zijn nu 408.3 hierboven kans op verder herstel en 374 hieronder hervatting van dalende trend.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional