N I E U W S B R I E F  -  10 augustus 2008 (10:30)


Goede morgen,

Ondanks "OVER GEKOCHT" verdere "STIJGING" ?!?

De Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index heeft het verlies met ruim +3,5% deze week goed gemaakt maar het verlies staat dit jaar nog steeds op  ruim -20%. Omgerekend in EURO laat de wereld leidende DOW JONES index een verlies zien van -16% en de technologie index NASDAQ laat een verlies zien van ruim -13%.

 Belangrijkste US en EUROPESE indices, performance omgerekend in EURO.
Index performance

INDEX

TREND

STEUN WEERSTAND
AEX neutraal 374 414 / 425
DOW JONES neutraal 10.730 11.820 / 13.140
S&P 500 neutraal  1.200  1.366 / 1.440
NASDAQ stijgend  2.165 2.480 /  2.550

De AEX had flinke uitslagen deze week, per saldo werd er toch ruim 3,5% winst geboekt ten opzichte van vorige week. De AEX is op de daggrafiek bijna over gekocht we zouden dus nog een stijging kunnen verwachten deze week.

Steun blijft de bodem 374 zolang deze het houdt blijven we nu in een neutraal gebied tussen steun een weerstand en dat loopt zo ongeveer dus tussen 374 en 414.

Weerstand is dus inmiddels 414 dit was de bodem van maart dit jaar en diende als steun en fungeert nu als weerstand. Bij doorbraak hierboven is er ruimte richting 425 dat was namelijk een voormalige steun op de weekgrafiek.

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

De week grafiek vertoont bijna geen veranderingen, het is nu duidelijk dat de steun 385 "nog" stand heeft gehouden. En dat de weerstand 425 overwonnen moet worden willen we een nieuwe uptrend fase in kunnen gaan. Voorlopig is de week grafiek trend nog steeds sterk neerwaarts.

 AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 ROOD   >  448   hierboven kunnen de BULLS misschien een verdere herstel inzetten, cruciaal blijft nu toch de top 496 eerst daarboven is alle ellende achter de rug. Maar zover is het nog lang niet, eerst boven 448 is de kans dat we de bodem hebben gezien.

 ORANJE > 414  deze voormalige steun is nu de weerstand die weer moet worden uitgenomen, en op 448 ligt dan de volgende weerstand die van betekenis is.

 GROEN  < 374  gaan we onder de 374 dalen dan kan de daling een vervolg krijgen met een koersdoel van 345.

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is dalend wat aangeeft dat we in een downtrend zitten voor de middellange termijn.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is dalend wat aangeeft dat we in een downtrend zitten voor de lange termijn.

Conclusie:
De AEX is op de daggrafiek zo goed als over gekocht (kans dat we weer gaan dalen). Maar bij voldoende kracht kan zo'n situatie langer aanhouden dan verwacht, dit heb ik al eens vaker geschreven in mijn nieuwsbrieven en dit kan wel eens zo'n situatie zijn. De weerstand 414 is nu cruciaal, want hierboven kan het herstel dus nog wel eens flink verder doorzetten tot zelfs 448. Op de weekgrafiek staan we neutraal dus ruimte naar boven is er nog minimaal richting 425!

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional