N I E U W S B R I E F  -  06 september 2008 (21:15)


Goeden avond,

AEX kans op CRASH of nu BODEM ???

De Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index staat dit jaar op een verlies van ruim -24,5%. Waar alleen afgelopen week een verlies is gemaakt van ruim -5,7%. Omgerekend in EURO laat de wereld leidende DOW JONES index een verlies zien van -13% en de technologie index NASDAQ laat een verlies zien van -13%. Zoals u dus kunt zien doen de Europese indices het stukken slechter als over de grote plas.

Belangrijkste US en EUROPESE indices, performance omgerekend in EURO.
Index performance
De AEX heeft afgelopen week een flinke veer gelaten maar liefst ruim 5,7% verlies in een week is niet een alle weeks gebeurtenis. Mijn verwachting was in het begin van de week een daling met een opleving aan het eind v/d week. Deze opleving zal waarschijnlijk nu begin a.s. week plaats gaan vinden mede door ook een positief slot op Wallstreet.

Steun blijft de bodem 374 met nu een tussentijdse bodem rond 385 die een belangrijke rol kan gaan spelen. Zolang deze twee steunen het houden blijven we nog steeds in een neutraal gebied tussen steun een weerstand en dat loopt zo ongeveer dus tussen 374 en 417.5.

Weerstand is dus geplaatst rond 417.5 pas bij een doorbraak hierboven ligt de weg in eerste instantie vrij richting 425 met een vervolg richting de vorige steun en nu weerstand zo rond de 447.5.

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

De week grafiek vertoont per saldo nog weinig verandering de steun rond 385 kan "nog" steun blijven bieden. Wanneer deze breekt ligt er ook gelijk een val richting 348 in het verschiet en gaat de BEAR markt verder. Boven 425 kan er een verder herstel worden verwacht, maar voor de lange termijn zitten we nog steeds in een BEAR markt.

 AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 ROOD   >  448   hierboven kunnen de BULLS misschien een verdere herstel inzetten, cruciaal blijft nu toch de top 496 eerst daarboven is alle ellende achter de rug. Maar zover is het nog lang niet, eerst boven 448 is de kans dat we de bodem hebben gezien.

 ORANJE > 417.5  deze nieuwe weerstand moet worden uitgenomen, en op 448 ligt dan de volgende weerstand die van betekenis is.

 GROEN  < 374  gaan we onder de 374 dalen dan kan de daling een vervolg krijgen met een koersdoel van 345.

AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is dalend wat aangeeft dat we in een downtrend zitten voor de middellange termijn.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is dalend wat aangeeft dat we in een downtrend zitten voor de lange termijn.

Conclusie:
De AEX kan aanstaande week een herstel beweging inzetten na de enorme klap van afgelopen week. Cruciaal zijn de twee punten 417.5 de nieuwe weerstand voor de middellange/korte termijn en de steun 385 voor de korte termijn. Voor de lange termijn zitten we dus nog duidelijk in een BEAR markt en wanneer deze voorbij is wordt bepaald of we wel of niet door de 374 gaan zakken.

Ik wens u een fijn weekend,

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional