N I E U W S B R I E F  -  15 november (10:35)


Goede morgen,

AEX, maandag "forse" koersval of ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index liet deze week al een flinke veer, maar liefst -5% ging er verloren. En voor a.s. maandag lijkt het leed nog niet voorbij. De US futures gingen het laatste uur flink onderuit, waardoor de AEX wel eens 2 tot 3% maandag lager van start kan gaan.

Steun is flink lager gezet en wel op de bodem van 13 november zo rond 244.5. Deze zal direct maandag getest worden en bij een doorbraak komt de 231.5 weer in zicht. Onder 244.5 blijft er niet veel meer over van de S-H-S patroon wat ik schreef in de vorige nieuwsbrief.

Weerstand ligt nu in eerste instantie op de voormalige bodem van 7 november rond 258. Hier ligt nu ook de korte termijn dalende trendlijn. Hierboven wordt het iets positiever en zou de AEX kunnen herstellen richting 277.5!

De start van de week zal niet positief zijn, de belangrijkste punten voor de korte termijn zullen dan ook zijn:
1). een doorbraak boven 258 voor een positief scenario met koersdoel richting 277.5.

2). een doorbraak onder 244.5 negatief scenario met koersdoel richting de bodem van de laatste 12 maanden op 231.5, hieronder wordt het koersdoel 217.

 AEX 15 minuten intraday grafiek
AEX 15 minuten intraday grafiek

Belangrijke niveaus: weerstand  258  steun  244.5

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional