N I E U W S B R I E F  -  17 november (10:00)


Goede morgen,

DOW JONES vergelijkbaar jaren '30 ?!?

De recessie van 2008 vergelijkbaar met de depressie van de jaren '30 vind ik wel ver gezocht. Dit zou pas vergelijkbaar zijn als de DOW JONES INDUSTRIAL nog een enorme knal gaat maken. En dan hebben we het toch snel over nog een daling van  zo'n 80% vanaf de huidige situatie.

De daling van de DOW JONES zou dan moeten gaan tot zo'n 1500 punten er is dan sprake van een vergelijkbare situatie. Natuurlijk is zoiets niet uit te sluiten en zou dit best "nog" mogelijk kunnen maar het moet nog wel gebeuren en dan hebben we pas een vergelijkbare situatie.

Hieronder treft u een maandgrafiek van de DOW JONES sinds 1928 tot het heden, op 4 september 1929 had de DOW een piek van 380.12 en daarna zette de daling in tot een bodem op 8 juli 1932 op 40.56. Dat was een daling van exact 89,33% in 3 jaar tijd. Uiteraard zouden we "nog" in zo'n situatie kunnen komen, maar dan moeten nog wel een aantal belangrijke punten worden gebroken.

Bij een doorbraak onder 7600 verslechterd het technische plaatje voor de DOW aanzienlijk eerste koer doel is dan 3800 een trend van bijna 80 jaar. En bij een doorbraak onder de 3800 zouden we kunnen dalen tot 1500 en zouden we ook nu een 'zware depressie" kunnen krijgen, maar zover is het "nog" lang niet!

 DOW JONES maand grafiek
DOW JONES index

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional