N I E U W S B R I E F  -  02 december (09:45)


Goede morgen

AEX daling "221" dan "einde jaar rally" ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index opende zoals verwacht tussen de -2,0 á -2,5% lager. Hiermee is de toon gelijk gezet de daling richting 221 is in gang gezet. Of we hier naar toe of zelfs doorheen breken blijft de grote vraag.

Steun op 238,5 is dus gebroken hierdoor is de weg ingeslagen richting 221. Ik had een daling deze week verwacht maar dat deze direct maandag al is ingezet komt als een verrassing. De steun 221 moet nu stand houden is dat het geval dan zou dit positief uit kunnen pakken voor de BULLS. Er kan dan namelijk sprake zijn van een dubbele bodem. Breekt de 221 dan is de aanval geopend op de bodem van 12 maart 2003 op 217,8.

Weerstand ligt nu wel op een hogere top rond 254.5, maar voor de middellange en langere termijn is dit zelfs een lagere top. Komt de AEX niet meer onder de 221 en kan deze uitstijgen boven 255 dan is ook dat een positief teken voor de BULLS.

De BULLS & BEARS zijn nu in zwaar gevecht. Onder de 221 leggen de BULLS het loodje en de kans richting 200 is dan aardig groot aanwezig. Boven de 255 begint de lucht op te klaren voor de BULLS en is een grote kans dat we een einde jaar rally kunnen verwachten richting de top van 04 november 2008 rond de 291.

 AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus: weerstand  255  steun  221

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional