N I E U W S B R I E F  -  04 december (13:45)


Goede middag,

ECB verlaagd rente met 75 basispunten naar 2,50%

In navolging van de Bank of England (BoE) deze heeft de rente met maar liefst 100 basispunten verlaagd van 3,00 naar 2,00%. Hiermee staat de rente van de Engeland op het laagste niveau van deze eeuw.

Heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de rente zojuist verlaagd met 75 basispunten van 3,25% naar 2,50% Dit is laagste stand sinds juli 2006, de laagste stand van de ECB rente was van juni 2003 t/m dec 2005 op een niveau van 2,0%. Hieronder de ontwikkelingen van de ECB Fund rate.

 ECB FUND rate grafiek
ECB FUND rate

 

FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag de rente met 75 basispunten verlaagd tot 2,5 procent. De renteverlaging moet helpen de gevolgen van de recessie in het eurogebied te bestrijden.

De renteverlaging is scherper dan verwacht. De meeste analisten dachten dat de rente met een half procentpunt zou worden verlaagd. Eerder op de dag verlaagde de Britse centrale bank de rente al met een vol procentpunt tot 2 procent. In Zweden ging de rente donderdag met 1,75 procentpunt omlaag tot 2 procent.

Donderdag werd bevestigd dat de economie van de eurozone voor het eerst sinds de oprichting in 1999 in een recessie is geraakt. De economie kromp met 0,2 procent in het derde kwartaal, na een krimp van 0,2 procent in het tweede kwartaal.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional