N I E U W S B R I E F  -  22 december (18:00)


Goeden avond,

'Dow Jones in 2009 naar 1500; 40% werkloosheid'

Het onderstaande artikel heeft nogal wat reacties los gemaakt, het is eerlijk gezegd ook nogal een dramatische voorspelling voor 2009.

'Dow Jones in 2009 naar 1500 punten; 40% werkeloosheid'


22-12-2008, 14:15

De symbolische koningin van de Aarde in 2009 onttroond?

Het houdt niet op met de sombere voorspellingen voor 2009. Waren het een jaar geleden ten aanzien van 2008 nog slechts een paar doemdenkers die zich er aan waagden, inmiddels sluiten steeds meer analisten zich aan bij de verwachting dat 2009 in alle opzichten een ongekend dramatisch jaar  ...

Het is één van de vele artikelen die ik ontvang van mijn bron: XanderNieuws.punt.nl, hier staan vele nieuwsartikelen waarvan sommigen mijn aandacht trekken en dan vooral op het economisch en maatschappelijk gebied.

Met moet de ogen uiteraard niet sluiten voor eventuele gebeurtenissen die in de toekomst kunnen gaan gebeuren. Maar men moet nuchter genoeg zijn om alle verhalen niet voor hele waarheden aan te zien.

De DOW vergelijkbaar met de jaren '30 ?!? was een analyse in de nieuwsbrief van maandag 17 november 2008. De DOW JONES moet dan inderdaad naar de 1500 punten toe willen we een vergelijkbare situatie krijgen. En dat is altijd nog een correctie van 80% vanaf nu. Nu zeg ik niet dat het ondenkbaar is want dat dacht men waarschijnlijk in de jaren '30 ook, maar het moet nog wel gebeuren.

 DOW JONES maand grafiek
DOW JONES index

Een DOW JONES onder de 7600 op maand basis is pas het eerste zeer negatieve signaal (intraday ligt dat niveau zelfs op 11 okt 2002 @ 7181,47) en we kunnen dan waarschijnlijk ook onze borst nat gaan maken voor de AEX.

De extreem lange trend sinds 1929 ligt nu rond 3835 hieronder hebben we dus een eeuw trend breuk. Maar ook zover is het nog niet, niet te vergeten heel veel slechte nieuws is al verdisconteerd in de koersen. Maar goed als er weer nieuwe lijken uit de kast komen zoals de grootste beursboef Bernard Madoff doet de beurzen natuurlijk niet veel goeds.

Blijft nuchter op beide benen staan en neem alle verhalen niet als hele waarheid aan! Maar sluit uw ogen niet voor wat de toekomst ons kan brengen, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Ik wens u alsnog: "fijne feestdagen".

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional