N I E U W S B R I E F  -  12 februari (13:45)


Goede middag,

S&P komt NU de uitbraak v/d "DRIEHOEK" ?!?

De DOW JONES was al uit de driehoek gebroken deze vertolkt de 30 grootste US bedrijven. Maar wat als de S&P 500 index de vertolker van de 500 grootste US bedrijven ook uit de driehoek breekt?

Weerstand van deze driehoek ligt nu rond de 906, wanneer het de BULLS lukt om hierboven uit te breken kan het tij keren en is de driehoek geen voortzetting patroon. Boven de 950 zou dit dan tevens worden bevestigd.

Steun is de onderkant van deze driehoek rond 824, wanneer de BEREN hier doorheen weten te breken dan kan er een behoorlijk negatief scenario optreden die pas bevestigd wordt onder de 740.

De symmetrische driehoek fungeert in de technische analyse meestal als voortzetting patroon. De daling van de top tot de bodem is dan meestal de volgende beweging die kan volgen. Dat zou in dit geval zelfs een daling zijn richting de 175 punten in de S&P. Dat is een daling van bijna 80%!

S&P 500 index
S&P index

Belangrijke niveaus: weerstand  906  steun  824

Fundamenteel zijn de dalingen nog niet in de indices verwerkt. Namelijk tijdens de internet bubble (crisis) waren de dalingen vele malen groter als nu. Alhoewel dit niet geldt voor de S&P index hier zijn de dalingen nu ongeveer hetzelfde.

Maar de AEX zakte toen van 700 naar 217, de daling was nu van 565 naar 220. Hier zou dus met gemak in punten gezien 135 punten vanaf kunnen.

Nu ben ik van nature geen doemdenker, maar wie zegt me dat dit niet kan gebeuren. Vergelijkingen met de "Grote Depressie van de jaren 30" heeft misschien weinig zin maar misschien na de uitbraak ook weer wel. Het heeft namelijk geen zin om jezelf een blad voor de ogen te draaien!

Wanneer de S&P uit de driehoek breekt dus onder de 824 en hier minimaal 3 dagen onder blijft dan kan de daling richting 765 / 740 worden ingezet. Hieronder kan men zelfs gaan doemdenken, want daarna is zelfs de dubbele top van de lange termijn bevestigd. Een koersdaling richting 370 is dan het eerste koersdoel wat voor ogen ligt. Dat waren de toppen van 1990. Hoever de dalingen dan nog kunnen doorgaan weet niemand, ook niet of er vanaf hier een herstel kan intreden.

S&P index
S&P index

Belangrijke niveaus: weerstand  1575  steun  765 / 740

We zitten momenteel dus in een zeer cruciale fase, de BULLS lukt het nog steeds om in de driehoek te blijven. De BEARS proberen uit aller macht hier doorheen te breken. De tijd zal het leren wie van de twee deze strijd gaat winnen. Maar u bent alvast gewaarschuwd wat er eventueel kan gebeuren bij een doorbraak aan de onderkant.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional