N I E U W S B R I E F  -  01 maart (09:00)


Goede morgen,

AEX eerst opleving daarna 170 !?!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft nu grote kans van slagen dat er een opleving aanstaande is. Maar deze opleving is weer een kans om te verkopen. De AEX heeft de 217 gebroken maar nog belangrijker bij 240 is de symmetrische driehoek uitgenomen.

Steun 217,80 is uitgenomen en dat was gewoon een eerste technische verkoopsignaal. Volgens het boekje moet je of een 3% daling (211,26) hieronder hebben of een koers 3 dagen hieronder. Een doorbraak vind ik een doorbraak en daarmee de kous af. Dat wil nog niet zeggen dat dit het meest ideaal verkoopsignaal is.

Weerstand ligt nu toch rond de 242 dit is zowel een horizontale weerstand als ook weerstand van de driehoek. Hierboven kan deze uitbraak een "false move" blijken, maar daarvoor is die eigenlijk al te ver uitgebroken.

Een opleving richting 242 is de moeite waard om daarna te verkopen. De kans richting 170 is namelijk behoorlijk groot, en de minimale koersdoel is zelfs iets onder de 170 de lengte van de onderste driehoek extrapoleren in de hoek van de voortgaande daling.

A.s. maandag waarschijnlijk een lagere opening zo rond -1,0% op basis van de DOW future om 17:35 en slot 22:15 (-0,83%). Hierna grote kans op een herstel correctie, daarna is het weer opletten geblazen. Mocht de AEX onder het gewicht bezwijken dan kan gelijk de daling richting 200 worden ingezet.

 AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus: weerstand 242  steun 217

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional