N I E U W S B R I E F  -  02 april (13:50)


Goede middag,

ECB verlaagd rente met 0,25% naar 1,25%

De Europese Centrale Bank heeft de rente zojuist verlaagd met 25 basispunten van 1,5% naar 1,25%. Dat is niet in lijn der verwachting van de meeste analisten deze hadden een verlaging van -0,5% verwacht. In de Eurozone is nu dan ook de laagste rente stand ooit bereikt. Men probeert hiermee een stimulans te geven aan de economieƫn die in diepe recessie verkeert.

De ECB heeft de rente vanaf oktober 2008 in 6 stappen verlaagd van 4,25% naar nu 1,25%. In navolging van Engeland (0,5%) en Verenigde Staten (range 0% - 0,25%) nu dus ook in de ECB zone historische dieptepunt in de rente. Het is de grote vraag of deze rente verlaging inderdaad leiden tot economische stimulans.

Wanneer ook de ECB onconventionele maatregelen zouden gaan nemen zoals de FED en de BoE hebben gedaan met opkopen van obligaties kan dit leiden tot een depressie of een hyper inflatie. Beiden zijn niet goed voor de economie.

Met de extreme lage rente standen proberen de centrale banken de economie weer nieuw leven in te jagen. Bedrijven en consumenten moeten mede hierdoor sneller geld kunnen lenen. Hoewel sommige bank instanties nog steeds extreem misbruik hiervan maken en nog gewoon "hoge" rente tarieven bereken voor consumenten.

ECB FUND rate grafiek
ECB FUND rate van de laatste 3 jaar!

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional