N I E U W S B R I E F  -  13 april (10:00)


Goede morgen,

AEX nieuwe "DALING" en dan "BODEM" ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft inmiddels een flinke stijging +21% laten zien van 195 naar 236. Hiermee is de 195 "voorlopig" de bodem. Bij een neerwaartse test moet blijken of we hier boven kunnen blijven.

Steun is dus de zeer belangrijke 195 zodra hier een significante hogere bodem wordt geplaatst is technisch de daling voorbij en kan men zich opmaken voor hogere koersen. Tussentijds ligt er nog een steun rond 211 hieronder kan pas de echte test plaats gaan vinden.

Weerstand is de grote zone 227- 272 en de AEX is op 3 april hier weer in terug gekomen. Boven 272 laat de AEX de bodem definitief achter zich en de BULL markt is dan een feit. De middellange dalende termijn trend rond 239 is nog een weerstand die overwonnen moet worden hierboven is de start richting 272.

De AEX is op de goede weg opwaarts maar het is nog steeds een correctie in een BEAR markt pas bij een bodem boven de 195 en uitbraak boven 239 geeft veel licht in de tunnel. Het 50 daags gemiddelde is inmiddels ook zijwaarts gaan bewegen wat duidt dat een bodem in de maak kan zijn. Het 200 daags gemiddelde is nog steeds neerwaarts gericht wat aangeeft dat de lange termijn nog steeds neerwaarts is.

 AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus: weerstand 236 / 239  steun 211 / 195

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional