N I E U W S B R I E F  -  19 april (10:30)


Goede morgen,

AEX is "DE STIJGING" nu voorbij, of ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is afgelopen week het hardst gestegen van de T2T index fondsen. Maar liefst +4,71% erbij in een week tijd. Inmiddels is de AEX zwaar over gekocht en dat lokt winstnemingen uit de tent.

Steun op de korte termijn ligt er nu op 228 het laagste punt van 08 april dit jaar. Daarna komt de 211 in beeld het laagste punt van 30 maart dit jaar. Cruciaal blijft onveranderd de 195 het laagste punt van 09 maart. En of we die nog weer gaan zien blijft nu de grote open vraag.

Weerstand die overwonnen moest worden is overwonnen de cruciale kruising rond 238 van 2 trendlijnen. Namelijk de licht blauwe middellange termijn dalende trend en de oplopende donkere groene trend. Hiermee is er nu opwaartse potentie richting de weerstand rond 272.

De AEX laat wonderbaarlijk herstel zien ondanks dat het fundamenteel helemaal "nog" niet gezond is. De enorme schuldberg van Amerika is niet zomaar afgelost.

Technisch wordt het verhaal al een stuk anders. De dalende trend gestart vanaf het hoogste punt van 6 juni 2008 en hoogste punt van 3 september 2008 is donderdag 16 april 2009 voor het eerst naar boven uitgebroken.

Winstnemingen liggen op de loer middels de zwaar over gekochte situatie nu. Dit zijn de ultieme kansen om posities op te bouwen. Mits de AEX niet onverwachts helemaal weer wegzakt zoals in februari de 195 moet nu de bodem blijven.

 AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus: weerstand 272  steun 228 / 211

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional