N I E U W S B R I E F  -  24 april (18:15)


Goeden avond,

AEX het "MOMENT SUPRÈME" volgende week ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft een ongekende stijging laten zien vanaf de bodem op 09 maart 194,99 tot de top van 17 april 244,98. Een stijging van 49,99 punten oftewel +25,64% in ruim één maand tijd. Hierop is tot op heden vandaag nog geen enkele serieuze correctie geweest.

Steun is nu op de (licht blauwe) stijgende korte termijn trend rond 224. Wanneer deze neerwaarts wordt uitgenomen kan de AEX terug vallen richting de bodem van 30 maart rond de 211 punten. Dat zou een ideaal hogere bodem betekenen mocht de AEX niet verder terugvallen onder de 195 punten. Dit zou dan een "Your once in a lifetime buy oppotunity" kunnen zijn.

Weerstand is in eerste instantie op de (licht blauwe) dalende middellange termijn trend zo rond de 242. Wanneer deze opwaarts wordt uitgenomen ligt in principe de weg open richting de 272 dat was de top van 06 januari.

De onderste indicator geeft wel een negatieve divergentie aan. Dit wil zeggen dat de AEX hogere toppen maakt maar de indicator niet. Meestal wijst dit op een trendommekeer, maar dat moet bevestigd worden met een doorbraak door de korte termijn stijgende trend rond 224. Voor de middellange termijn is het 50 daags voortschrijdend gemiddelde "nog" dalend maar de koers noteert er wel boven. Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde is dalend en de koers noteert eronder, dit geeft aan dat de lange termijn nog neerwaarts is gericht.

 AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus: weerstand 242  steun 224

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional