N I E U W S B R I E F  -  08 mei (20:45)


Goeden avond,

AEX hoelang blijft "UPTREND" intact ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index zit in rally modus. Dit jaar is het hele verlies omgedraaid naar maar liefst een winst van +6,3%. De grote vraag blijft: "Hoelang blijft "UPTREND" intact. En dat is een zeer lastige vraag, want een correctie hadden namelijk velen al verwacht.

Steun kan nu in eerste instantie worden verwacht op de vorige weerstand de top van 17 april rond 245. Wanneer deze neerwaarts wordt uitgenomen kan de AEX naar het 50 daags gemiddelde dalen rond 226 nu. Hieronder ligt er ruimte richting 211.

Weerstand is en blijft nu de top van 9 februari zo rond 264. Hierboven wordt het spannend rond het 272 niveau. Wordt zelfs het 272 niveau uitgenomen dan kan de karavaan vertrekken richting de 291 de top van 4 november 2008.

De AEX zit nu ruim 1 maand in het over gekocht gebied. Mede hierdoor hebben velen al een correctie verwacht, inclusief mezelf. De opwaartse kracht is ongekend, hoelang dit door gaat zetten is ook de grote hamvraag. Nu springen op deze rijdende trein is nu niet het meest ideale moment.

Het 50 daags gemiddelde is ook voor het eerst opwaarts gericht, deze was al doorbroken maar beweegt nu ook nog eens opwaarts wat aangeeft dat de middellange termijn opwaarts is gericht. Mocht de AEX terugvallen binnenkort richting de 225 dan lijkt het moment aan te komen voor de middellange termijn om posities in te nemen.

Het 200 daags gemiddelde is zowel boven de koersen als neerwaarts gericht. Dit geeft aan dat de lange termijn neerwaarts is en dus nog steeds in een BEAR markt zit. De volgende daling moet dan ook aangeven of we de bodem hebben op 195 of niet. De kans acht ik nu aardig groot dat we geen grote daling golf meer zullen zien.

 AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus: weerstand 264 / 272  steun 245

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional