N I E U W S B R I E F  -  20 mei (09:30)


Goede morgen,

AEX zet weg voort richting 330, maar eerst !?!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is zoals verwacht weer begonnen met de stijging. Het cruciale punt voor een vervolg stijging wordt vandaag genaderd en ligt op 264. Hierboven kan de weg zich vervolgen richting 330. Tussentijds liggen nog flinke weerstand rond 272 en 291 hierboven gaan de remmen helemaal los.

Weerstand intraday op de dubbele top rond 263, op de daggrafiek is 264 van belang, die vandaag waarschijnlijk wordt doorbroken. Mede hierdoor ligt dan de weg open richting 272 waar het volgende cruciale punt ligt.

Steun komt waarschijnlijk te liggen op de top 264, maar deze moet eerst nog overwonnen worden. Voorlopig ligt de eerste steun rond 254 de voormalige top van 05 mei. Hieronder is steun op de bodem van 14 mei rond 248.

De AEX zet de weg voort richting 330 (zie ook het artikel: "AEX kan naar 330") Er moet nog wel het een en ander gebeuren. Fundamenteel is alles nog lang niet haaks, maar de beurzen denken er blijkbaar heel anders over. En een bekende gezegde is "Never Buck the Trend" ga nooit tegen de trend in.

De lange termijn is "nog" steeds neerwaarts, maar de middellange en korte termijn zijn opwaarts gericht en mede hierdoor kan de lange termijn boven de 291 ombuigen naar een langdurige opwaartse trend.

 AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus: weerstand 264 / 272  steun 248

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional