N I E U W S B R I E F  -  29 mei (18:15)


Goeden avond,

AEX krijgen we "ZOMER RALLY" of "CORRECTIE"?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft in mei maar liefst +9% erbij geboekt en was mede hierdoor de beste steiger in Europa. De Aziatische beurzen stegen nog harder Straits Times +26%, Hang Seng +22% en Nikkei +12%. Dow Jones steeg 'slechts' +2%, S&P 500 +4% en NASDAQ +2%.

Weerstand is en blijft staan rond de 272 de top van 6 januari dit jaar. Wanneer de AEX hierboven kan breken is tevens het 200 daags gemiddelde (270) uitgenomen en kan de spurt worden ingezet richting 291 de top van 4 november 2008. De Zomer Rally kan van start gaan dus boven de 272.

Steun is nu in eerste instantie rond de 248 / 246. Hier ligt zowel een steun rond de 247,5 als de stijgende opwaartse trend zo rond 246,5. Hieronder kan de AEX snel in koers zakken, eerste koersdoel ligt dan rond de bodem van 30 maart op 211.

De maand mei is afgesloten en of "Sell in May and Go Away" dit jaar ook uitkomt is dus afwachten. Historisch gezien zijn toch meestal de slechtste maanden juli en augustus. Eigenlijk zijn alleen deze 2 punten enorm van belang voor zowel de korte termijn als de middellange termijn en dat is de weerstand 272 en de steun 247.

 AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus: weerstand 272  steun 247

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional