N I E U W S B R I E F  -  24 augustus (15:00)


Goede middag,

AEX eerst "293" daarna "300" of ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft vandaag de high van het jaar aangescherpt naar 298.81. Hierna werden de eerste winstnemingen weer meegenomen. In principe kan de AEX ultra kort een klein stapje terug doen alvorens de 300 wordt aangeraakt.

Weerstand ligt ultrakort rond de 298 / 299 wanneer deze wordt uitgenomen is het slechts een paar seconden voor we op 300 zitten. Dit is momenteel nog een psychologische weerstand, eenmaal hierboven kan de weg vervolgt worden richting 350.

Steun ultrakort ligt nu rond de 293. Wanneer deze wordt uitgenomen kan de AEX een aardige stap terug zetten eerst volgende steun van betekenis ligt dan rond de 281 de bodem van 12 en 19 augustus.

De AEX kan in principe een stapje terug doen richting 293. Blijft het sentiment uiterst positief dan kunnen we zelfs vandaag nog de 300 zien. Het kan dus psychologisch weerstand worden, hoewel het technisch nauwelijks van betekenis is. Rond de 307 kan zich weerstand vormen dit was ooit "de bodem" van 16 augustus 2004.

 AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus: weerstand  299  steun  293

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional