N I E U W S B R I E F  -  17 september (11:30)


Goede morgen,

AEX "de" correctie is gestart !?!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index opende zoals verwacht vandaag hoger en zette de daling in. Er vormt zich momenteel een ommekeer patroon die morgen bevestigd dient te worden voor een verdere daling.

Weerstand is nu de high van vandaag op 315.26. Bij een uitbraak hierboven vervalt de dark cloud cover candlestick patroon (zie hieronder) en kunnen we verder stijgen. Het koersdoel op basis van de fibonacci reeks ligt net boven de 330 op 332,70.

Steun voor de korte tot middellange termijn ligt op 287 het 61.8 fibonacci niveau en tevens de bodem van 02 september 286.24. Tussentijds ligt er tevens nog steun op de top van 28 augustus zo rond de 303.

De AEX zal waarschijnlijk stoom gaan afblazen. Momenteel is er vorming van een dark cloud cover candlestick. Deze candlestick geeft vaak aan dat er een trend ommekeer is. Nu verwacht ik niet dat de hele uptrend zomaar van richting veranderd maar een correctie ligt voorhanden. De dark cloud cover candlestick moet worden bevestigd met een doorbraak onder de low van vandaag van de AEX. Hieronder een voorbeeld afbeelding:

 dark cloud cover candlestick:
dark cloud cover candlestick

Inmiddels hebben we de AEX future vandaag gesloten en wachten op een nieuwe kans. Inzetten op een daling is tricky en zou alleen kunnen met een zeer strakke stoploss, mocht de AEX toch onverhoopt doorstijgen.

 AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus: weerstand 315 / 330  steun 303 / 286

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional