N I E U W S B R I E F  -   22 november (12:00)


Goede middag,

AEX toch "forse" daling naar 272 ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is dan toch vanaf woensdag met de daling begonnen zoals verwacht. De daling had ik toch direct vanaf maandag verwacht mede wegens de zware over gekocht situatie. Inmiddels heeft de AEX een Schouder- Hoofd -Schouder formatie die nog niet helemaal is afgerond. Onder de 296.5 is dit patroon afgerond en ligt er een daling richting 272 in het verschiet.

Weerstand is nu op de top van 17 november net boven de 323. Pas hierboven vervalt in principe de S-H-S formatie en kan de aanval worden in gezet op de top van 16 oktober 328.51. Bij een doorbraak hierboven kan de AEX richting het koersdoel 350, die al diverse keren is beschreven in de nieuwsbrieven.

Steun is nu heel belangrijk rond de 296.5 dit is tevens de neklijn. Een doorbraak hieronder zou een acceleratie in de daling kunnen ontstaan en zouden we zelfs heel snel de 272 kunnen gaan zien. Dit was een voormalige weerstand en dient nu als steun.

De AEX opwaartse trend is "nog" steeds stijgende de onderkant van het trendkanaal (2 blauwe trendlijnen) ligt nu rond de 292. Een doorbraak uit het trendkanaal is tevens een trendommekeer een koersdoel van 272 is dan zeer snel haalbaar. Mede wegens de nog steeds over gekocht situatie zou de AEX verder kunnen gaan dalen. Een hogere bodem boven 296.5 is nu van essentieel belang willen we de opwaartse trend intact houden.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand 323  steun 296.5

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional