N I E U W S B R I E F  -   26 november (19:00)


Goeden avond,

AEX is de "DUBAI CRASH" gestart ?!?

De AEX liet vandaag een flinke veer en was al na een half uur handelen door de onderkant van de besproken driehoek gebroken zie artikel: AEX uitbraak DRIEHOEK wordt "CRUCIAAL" !?! van 25 november 2009. Aanleiding tot deze dalingen wereldwijd was dat de belangrijkste investeringsvehikel van Dubai namelijk "Dubai World" in de financiële problemen zit. De aandelenmarkten sloten mede hierdoor diep in de rode cijfers. Waarbij vooral de financiële aandelen het moesten ontgelden.

Weerstand blijft de top van 24 november rond 319, maar inmiddels is de weerstand nu op de voormalige steun rond de 310. Pas boven de 310 kan er een technisch herstel ontstaan.

Steun ligt nu op de bodem van 06 november rond 304. Bij een doorbraak hieronder kan de AEX richting de 296. Wanneer de steun 296,5 doorbroken wordt kan de DUBAI CRASH pas echt van start gaan koersdoel is dan 265.

De AEX heeft dus richting gekozen mede door de Dubai perikelen. Allereerst werd de driehoek uitgenomen waarbij ik al zei dat deze uitbraak richting bepalend zou kunnen zijn. Maar vandaag werd ook nog eens de steun 309,40 neerwaarts uitgenomen. Voorlopig is dit voor de lange termijn nog steeds een correctie. Een trendbreuk krijgen we rond de 296,5 de steun en de middellange termijn opwaartse trendlijn nu rond de 294 en loopt dagelijks zo'n 0,5 punt op.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 310 / 319  -  steun: 304 / 296

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional