N I E U W S B R I E F  -  02 december (13:00)


Goede middag,

AEX 2e lagere TOP, hoe zit dat nou ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index blijkt een 2e lagere top te gaan neerzetten. Dat zou betekenen dat we weer naar beneden kunnen gaan. De AEX moet boven de 319 uitstijgen willen we spoedig de 330 zien.

Weerstand ligt dus rond de 319 de top van 24 november, de AEX moet hierboven uitstijgen voor een vervolg rally. Boven de 319 komen we dan gelijk de 323 tegen dat was de top van 17 november. Daarboven is het Dubai gevaar eerst geweken en liggen de meeste kansen opwaarts.

Steun kan als eerste gevonden worden op de weerstand en top van 27 november rond de 310. Bij een doorbraak hieronder kan de AEX weer richting de 302. Tussentijds is er nog steun op de bodem van 30 november zo rond de 305.

Het is een heen en weer geslinger waardoor de richting keuze moeilijker wordt. De belangrijkste niveaus voor de bovenkant zijn nu 329 (sterk koopsignaal) en 323 (koopsignaal). Boven de 323 is de cyclus lagere toppen gebroken en is de grootste kans dat we een einde jaar rally zullen gaan zien.

De niveaus aan de onderkant zijn 300 (verkoopsignaal) en 296 (zeer sterk verkoopsignaal). Doorbraak onder de 300 is dus een eerste signaal voor een grote daling. Er is dan sprake van een lagere bodem en de nu nog steeds stijgende trend dreigt dan zelfs te keren naar een dalende trend. Ultra korte ligt daling richting 310 in het verschiet doordat de markt ultra kort nu over gekocht is.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 323 en steun 300

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional