N I E U W S B R I E F  -  06 december (12:30)


Goede middag,

AEX "gevaar" niet helemaal geweken !?!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft een behoorlijk run up gemaakt sinds vorige week vrijdag maar liefst +3,75% erbij. Zelfs de rechter schouder van de schouder -hoofd -schouder formatie is intraday uitgenomen. Maar geen significante doorbraak het hele patroon komt pas te vervallen als we overtuigend boven de 328,5 weten te sluiten.

Weerstand blijft nu even staan op 323,18 en dan komt de belangrijke 328,51 in beeld. Een uitbraak boven de 328,51 is een krachtig koopsignaal en is de S -H -S formatie geen ommekeer maar een voortzettingpatroon. Het koersdoel komt dan zelfs boven de 350 uit en wordt dan zelfs 360,5.

Steun is en blijft rond de 296,50 inmiddels is zelfs de stijgende trendlijn hier net boven nu rond de 297,13 en maandag rond de 297.67. Wanneer dus de stijgende trendlijn en de steun 296,50 gebroken zijn is de S -H -S formatie compleet en zit er een flinke daling aan te komen. Het koersdoel is dan zelfs 266,5.

De AEX kan aanstaande week nog iets stijgen maar winstnemingen liggen op de loer. Belangrijk wordt een nieuwe doorbraak boven de 323,13 en 328,51 hierboven speelt het sentiment een rol en die is dan uiterst positief de AEX zal dan blijven doorstijgen. Elke nieuwe daling geeft nieuwe koopkansen zolang de 296,50 niet neerwaarts word gebroken.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 323 / 329  en steun: 300 / 296

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional