N I E U W S B R I E F  -  09 december (19:00)


Goeden avond,

AEX nu "GROTE KNAL" of toch niet ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is zoals verwacht iets gestegen en nu begonnen met de afdaling. Het gevaar is nog steeds niet geweken. Nu eens een slotkoers grafiek van de AEX, volgens sommigen is de slotkoers de belangrijkste koers van de dag. Daarom gaan we deze eens nader beschouwen.

Weerstand is rond 322 de eerste rechterschouder en top van 17 november. Inmiddels heeft zich er een tweede rechterschouder ontwikkeld de top van 07 december. Op slotbasis is dit zelfs een 2e lagere top, dat op zich geen positief teken is. Wanneer de 322 op slotbasis is uitgenomen gaan de signalen van oranje op groen een einde jaar rally zit dan in de pipeline.

Steun is de bodem van 30 november zo rond de 306. Bij een doorbraak hieronder moet de bodem van 02 oktober zo rond de 299 stand houden. Onder de 299 staan de signalen op rood en is de schouder - hoofd - schouder formatie afgerond een koersval richting 270 ligt dan in het verschiet.

De AEX heeft de signalen op ORANJE. De cruciale niveaus zijn 327 daarboven krachtig koopsignaal en 299 daaronder krachtig verkoopsignaal. Het toppatroon is op slotkoersbasis nog steeds intact wat het gevaar daarom nog steeds niet wegneemt. De opwaartse trend is ook nog steeds intact en deze ligt nu ook precies rond de 299, dus heeft dit niveau nu een extra betekenis.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 327  -  steun: 299

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional