N I E U W S B R I E F  -  22 december (14:00)


Goede middag,

AEX de "Santa Claus Rally" nu naar 380, maar ...

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is dus met de "Santa Claus Rally" gestart. De doorbraak boven de 328,5 is nu een feit en deze weerstand van 16 oktober dient nu als eerste steun. Maar voor de zeer lange termijn komen nu belangrijke niveaus in beeld de eerste is 335,82.

Weerstand is voor de zeer lange termijn het 38,2% fibonacci niveau. Deze ligt exact op 335,82. Bij een doorbraak hierboven is er ruimte richting het 50% fibonacci niveau en deze ligt exact op 379,32. Het koersdoel 350 ligt hier tussen en heeft toch wel grote kans van slagen.

Steun is voor de korte termijn nu de vorige weerstand 328,5. Bij een doorbraak liggen nog diverse steun niveaus. Maar voor de lange termijn is de eerste steun niveau van belang de bodem 296,5.

De AEX heeft vandaag tevens de lange termijn dalende trend 330,68 opwaarts gepasseerd. Dit waren de toppen van oktober 2007 en mei 2008. Hiermee is dan ook de kans aanwezig dat we richting de 380 gaan. Toch ligt een gezonde correctie steeds meer op de loer. Grote kans dat we rond de 336 een daling gaan zien. De AEX is flink over gekocht en dat lokt altijd nieuwe winstnemingen uit. De trend is up en de tip is dan ook "buy the dips"!

AEX index week grafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 336 / 380 en steun 328,5 / 296,5

 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional