N I E U W S B R I E F  -  19 december (13:00)


Goede middag,

AEX eerst "CORRECTIE" of direct "350" ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft inmiddels al weer een flinke rally achter de boeg. Vanaf de bodem van 296,5 naar 329 is toch weer +11% erbij. En nu klaar voor winstnemingen of een kleine correctie? Kans neemt wel flink toe want de AEX is zowel voor lange als middellange termijn over gekocht.

Weerstand 329 blijft de laatste horde die uitgenomen moet worden. Bij doorbraak hierboven komt het koersdoel 350 in beeld. Dat was tevens de bodem van 18 september 2008 waarna de 2e daling golf startte. De volgende weerstand ligt dan rond 374 dat was de bodem van 16 juli 2008 daaronder barstte de 1e daling golf uit. Belangrijke steun niveaus in het verleden dienen vaak weerstand voor in de toekomst.

Steun blijft 296,5 tussentijds is er nog een hogere steun op de stijgende trendlijn. Deze is inmiddels aanbelandt rond de 303. Onder deze 303 is eigenlijk de eerste trendbreuk en daarna dient de 296,5 steun te houden. Mocht de AEX op 296,5 geen steun houden dan kan het ook gelijk hard naar beneden gaan. De volgende belangrijke steun is dan de 272 de top van 06 januari 2009.

De AEX blijft hangen in de consolidatie zone 329 - 296,5 dit zijn de cruciale niveaus waar de volgende grote bewegingen kunnen worden verwacht. Kans op winstnemingen liggen op de loer. Boven de 329 geldt de wet van de krachten en kunnen we de over gekocht situatie vergeten. We zullen dan snel hogere niveaus gaan zien.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 329 / 350  -  steun: 296 / 272

 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional