N I E U W S B R I E F  -  24 december (11:00)


Goede morgen,

AEX klaar voor "correctie" !?!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft inmiddels een flinke rit achter de boeg. Vanmiddag om 14:00 sluiten de deuren en is het kerstmis op de Nederlandse beurs. Vandaag hebben we de 3 schermen om te kijken hoe de AEX er voor diverse termijnen er voor staat.

Weerstand ultra kort zie 15 min grafiek is 335, dit is ook de weerstand voor de korte termijn zie dag grafiek en ook voor de lange termijn zie de weekgrafiek. Dus de 335 is een cruciaal niveau zeker omdat hier het 38,2% fibonacci niveau ligt op de weekgrafiek. Boven de 336 zeg maar is de weg vrij naar het koersdoel 350. Op 380 ligt het 50% fibonacci niveau, dat is precies het midden van de top van juli 2007 en de bodem in maart 2009.

Steun ultra kort zie 15 min grafiek is 331, voor de korte termijn ligt er steun op de vorige weerstand 328,5 zie de dag grafiek. De lange termijn steun ligt op 296,5 zie hiervoor de week grafiek. Onder de 296,5 is het gedaan met deze opwaartse trend. Tussentijds ligt er zelfs nog de opwaartse trend zo rond de 305 nu. Maar onder de 296,5 is de bevestiging dat de opwaartse trend voorbij is.

De belangrijkste niveaus voor de lange termijn blijft dus de 296,5 en de weerstand op 336. De opwaartse trend zit in een uitstekende staat de trend indicatoren zijn sterk opwaarts gericht. Maar de over gekocht / verkocht indicatoren zijn voor de korte en lange termijn over gekocht. En dat spoort toch aan voor voorzichtigheid. Ultrakort is de AEX neutraal wanneer deze ook over gekocht raakt is grote kans dat we een "kleine" correctie dus winstnemingen gaan zien.

Belangrijkste niveaus:  weerstand: 336 en steun  296,5
 

AEX index 15 minuten grafiek
AEX index 15 minuten grafiek

Belangrijke niveaus:  weerstand: 335 en steun 331

 

AEX index dag grafiek
AEX index dag grafiek

Belangrijke niveaus:  weerstand: 335 en steun 328,5 / 296,5

 

AEX index week grafiek
AEX index week grafiek

Belangrijke niveaus:  weerstand: 336 / 380 en steun 296,5

 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional