N I E U W S B R I E F  -  30 december (13:45)


Goede middag,

AEX top 2009 werd 338,22 en nu ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft gisteren voorlopig een top neergezet op 338,22. Grote kans dat dit de top van 2009 wordt. Zowel de dag grafiek als de week grafiek zijn nu over gekocht dus klaar om te dalen. Maar de ultra korte termijn is over verkocht, waarschijnlijk zal de AEX nog een keer richting de 338 gaan en daarna dalen?

Weerstand is nu in eerste instantie de top 338,22. Bij een doorbraak hierboven zal de AEX doorstomen richting de 350 het eerste koersdoel. Volgende koersdoel is de 380 het 50% fibonacci niveau. Exact het midden van de top van juli 2007 en de bodem van maart 2009.

Steun blijft in eerste instantie de bodem van 23 december rond de 331,7. Bij een doorbraak hieronder kan de AEX afdalen richting de 324 de top van 04 december. Deze fungeerde als weerstand en dient nu als steun. Inmiddels is de ultra korte trend gebroken zie hiervoor blauwe stippellijn rond de 335,1.

De AEX zou klaar moeten zijn voor een gezonde correctie, maar de BULLS blijven maar doorstomen. De trend is sterk opwaarts gericht tenzij het tegendeel wordt bewezen. De tip luidt nu dan ook "Buy the Dips", oftewel koop bij een "flinke" daling 5 á 8% vanaf de top. De ultra korte trend is gebroken maar de AEX is nu ook ultra kort over verkocht, het is nu afwachten wie van de twee zal winnen en welke richting wordt ingeslagen.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 338,2 en steun  331,7

 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional