N I E U W S B R I E F  -  30 januari (09:45)


Goede morgen,

AEX de "BODEM" is geplaatst of !?!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft "waarschijnlijk" de bodem geplaatst net boven de "323". Vanaf hier zou de AEX de stijging kunnen hervatten richting de top van 11 januari rond de 346.

Weerstand blijft de top van 11 januari net onder de 346. Eerst bij een doorbraak hierboven kan de opwaartse trend hervat worden. De AEX uptrend is namelijk "nog" steeds intact. Ultrakort ligt er flink weerstand rond het 331,5 niveau dit zijn de topjes van 25 en 28 januari hierboven is het eerste positieve signaal.

Steun blijft de oude weerstand en vorige top van 17 oktober 2009 net boven de 323. Bij een doorbraak is de eerste echte steun van betekenis eerst te vinden op 296.5. Ultrakort ligt er steun op 223.95 de bodem van 28 januari. Dus het 323 niveau is zeer belangrijk de laatste opvang is dan de uptrend onder de bodems van maart 2009 en juli 2009 die nu rond de 317 ligt.

Als de AEX onder de 317 daalt is de uptrend technisch gebroken. Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde is gebroken maar beweegt nog omhoog dat kan aanduiden dat dit slechts een correctie is. Wanneer de MA 50 begint te dalen is de middellange termijn trend gedraaid naar dalend. Het 200 daags gemiddelde ligt rond de 294 en is sterk opwaarts. Dus voor de lange termijn niets aan de hand "Don't worry be Happy" een ideaal koop kans.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 346  steun: 323 / 317 / 296
 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional