N I E U W S B R I E F  -  10 januari (11:00)


Goede middag,

AEX gaan we nu "DALEN" of "NIET" ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft nauwelijks last van hoogte vrees lijkt wel. De technische indicatoren blijven zwaar over gekocht en de stijging zet gewoon door. Maar vroeg of laat komen er winstnemingen of een "flinke" correctie. Een nieuwe kans om "nog" een keer van deze opwaartse rit te profiteren.

Weerstand is de top en de high van 05 januari 2010 op 343,59. Bij een doorbraak hierboven is het koersdoel 350 een peulenschilletje en zal snel gehaald worden. Het volgende koersdoel ligt dan rond de 380 het 50% fibonacci niveau van de top van juli 2007 en de bodem van maart 2009. Zie de fibonacci niveaus op de weekgrafiek.

Steun is er in overvloed. De eerste ligt op de top van 17 oktober 2008 328,51. Bij een doorbraak hieronder is er steun op de stijgende 'blauwe' trendlijn zo rond de 310. Een doorbraak hieronder is een trendbreuk en onder de 296,5 is het positief plaatje dan ook voorbij.

Laat de beursen maar flink doorstijgen, dat is goed voor onze portefeuilles. Een correctie op zijn tijd is niet erg dit biedt nieuwe abonnees een mooie instap gelegenheid. Onze stoploss niveaus gaan hierdoor stijgen en de winsten komen hoger te liggen prima toch. "The trend is your friend" en deze is stijgend dus inzetten op een daling is nu even niet aan de orde. Voor speculanten en daytraders ligt dat natuurlijk iets anders. Wegens de zware over gekocht situatie zit er gewoon deze week een daling in de lucht.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 344  en steun  328 / 296 / 272
 

AEX index weekgrafiek
AEX index week grafiek

Nieuw koersdoel ligt rond 380 het 50% fibonacci niveau, top van juli 2007 en bodem van maart 2009.

 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement!

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional