N I E U W S B R I E F  -  03 januari (12:00)


Goede middag,

Allereerst een Gezond en Gelukkig 2010 !!!

AEX jaar 2010 start met "een daling" !?!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft 2009 zeer goed afgesloten met een indrukwekkende +36,4% stijging. En behoort tot de top 5 grootste stijgingen sinds de oprichting van de AEX index. Maar hoe wordt het jaar 2010? Een grote kans dat we starten met een daling, en dat wordt dus kijken waar de volgende bodem komt te liggen.

Weerstand is dus de top 338,22. Een doorbraak hierboven zal de AEX laten doorstomen richting de 350 het eerste koersdoel. Volgende koersdoel is de 380 het 50% fibonacci niveau. Exact het midden van de top van juli 2007 en de bodem van maart 2009. Dit wordt tevens een cruciaal moment want hierboven is de nieuwe BULL markt technisch een feit.

Steun is nu in eerste instantie de weerstand en vorige top van 17 oktober rond de 328,5. Bij een doorbraak hieronder komen we de middellange termijn steun tegen rond de 307. De bodem van 02 oktober 2009 is ook weer een cruciaal moment deze mag niet meer gebroken worden.

De BEAR markt krijgt een vervolg bij een doorbraak onder de 296,5, maar er zijn nog veel steun niveaus onderweg. Een doorbraak boven de 338,2 laat de AEX onverminderd doorstijgen. De 380 kan een cruciaal punt worden. Voor wat mij betreft is de BULL markt al gestart tenzij we lagere bodems gaan zien.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 338,2 en steun  328,5 / 296,5

 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional