N I E U W S B R I E F  -  27 januari (08:45)


Goede morgen,

HANG SENG zit in dalende trend !?!

De beursgraadmeter van Hong Kong de HANG SENG index zit nu duidelijk in een dalende trend. Nadat er 12 januari een lagere top is geplaatst zijn ook duidelijk de bodems van november en december 2009 gebroken. Mede hierdoor ontstaat er nu een lagere bodem, de eerste kenmerken van een dalende trend.

Weerstand is in eerste instantie de vorige steun 20932. Daarna de lagere top van 12 januari rond 22672 pas hierboven ligt er ruimte boven 23100. Boven de 23100 is het eerste teken dat de uptrend hervat kan worden. De HSI (HANG SENG index) is één van de indices in de T2T index zie hier.

Steun was er op de bodems van november en december 2009 rond 20932. Nadat deze is gebroken dient deze nu als weerstand. De HSI vindt nu steun op het 200 daags voortschrijdend gemiddelde rond 19998. Bij doorbraak hieronder ligt er steun op de bodem van september 2009 rond de 19425.

De HANG SENG zit in het over verkocht gebied en de kans neemt nu toe dat er een opleving komt. Het 200 daags gemiddelde is "nog" stijgend en het 50 daags gemiddelde is gebroken en dalend. Dit indiceert dat de middellange termijn neerwaarts is en de lange opwaarts. Een opleving is nu het meest waarschijnlijke voor de komende dagen.

HANG SENG index
HSI index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 20932 / 22672  steun: 19998 / 19425
 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional