N I E U W S B R I E F  -  06 februari (15:00)


Goede middag,

AEX de BODEM is geplaatst, nu UP ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter heeft afgelopen week een flinke dreun moeten incasseren. Op de daggrafiek leek het erop dat we vorige week een bodem hadden. De beurs bezweek onder het gewicht en ging het zuiden op zoeken. Op de weekgrafiek is nu een bodem in de maak en met de dag bodem patronen (hammer candlestick patroon) in de USA indices afgelopen vrijdag is er een grote kans dat we a.s. week omhoog gaan.

Weerstand ligt nu op de top van 03 februari rond de 336. Pas hierboven kan de AEX richting 346. Bij een doorbraak daarboven kan de opwaartse trend vervolgt worden. Eerste koersdoel is dan het 50% fibonacci correctie niveau zo rond de 380 zie verder hieronder ook de week grafiek.

Steun is nu dus de bodem van afgelopen vrijdag rond de 314. Bij een doorbraak hieronder ligt er een daling in het verschiet richting de 296. Een doorbraak hieronder is het einde van de UP trend. Forse koersdalingen liggen dan ook in het verschiet waarbij een koersdoel van 241 niet is uit te sluiten.

De USA beurzen lieten vrijdag belangrijke betrouwbare bodempatronen zien. Bij een doorbraak hieronder is het technisch zeer slecht gesteld en zullen ongetwijfeld flinke dalingen volgen. De kans is nu zeer groot dat we een opleving krijgen en dan wordt het zeer belangrijk tot hoever. Voor de AEX moeten we boven de 336 komen en sluiten en het liefst boven de 346. De opwaartse trend blijft dan intact. Komen we onder de 314 dan kunnen we onze borst nat maken.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 336 / 346  steun: 314 / 296

Hierboven ziet u dat de 'blauwe' trendlijn is gebroken, een geldende technische doorbraak is meestal 3% of 3 dagen onder het uitbraak punt. In dit geval is dat dus de 320 punten grens deze is vrijdag voor het eerst gebroken dus de 1e dag. De 3% regel ligt op 310,4 hieronder kunnen we spreken van een definitieve doorbraak. Dat is dan een algemene vuistregel die gehanteerd kan worden.
 

AEX index, week grafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 345,56  steun: 296,98

Hierboven ziet u de week grafiek van de AEX met de 'blauwe' gestreepte dalende  trendlijn. Deze is 24 december 2009 opwaarts uitgenomen zo rond het 330 niveau. Technisch een sterk koopsignaal want de lange termijn dalende trend was hier mee ten einde gekomen. De AEX heeft nu ondanks een doorbraak flink weerstand rond het 38,2% fibonacci niveau zo rond de 336. Dat is dan weer "heel" toevallig de weerstand voor de daggrafiek zie hierboven.

Een nieuwe doorbraak boven het 38,2% fibonacci niveau kan de AEX naar het 50% fibonacci niveau brengen en deze ligt zo rond de 380. De onderste technische indicator ligt flink in het over verkocht zone. Dat geeft aan dat we een opwaartse beweging kunnen verwachten. Het belangrijkste punt voor de AEX voor een opwaartse beweging is toch de top van 05 januari rond de 346. Hierboven dus een krachtig technisch koopsignaal. Onder de 296 is er een krachtig technisch verkoopsignaal. Dit zijn dan de niveaus die richting bepalend zijn voor de langere termijn.

 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional