N I E U W S B R I E F  -  19 februari (19:00)


Goeden avond,

AEX klaar voor "FORSE DALING" of ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index, is deze klaar voor een "forse daling" of zal het toch allemaal mee vallen en gaan we verder stijgen? De eerste reactie donderdag avond na 22:15 op de rente verhoging van de FED op de disconto tarief voor banken van 0,5% naar 0,75% was een flinke daling in de US futures. Vrijdagmorgen na opening van de Europese beurzen herpakten de US futures zich en zetten de stijging weer in dat is op zich een positief teken.

Weerstand voor de AEX op de lange termijn is de top van 11 januari rond de 346. Bij een doorbraak hierboven is er een krachtig koopsignaal met een eerste koersdoel van 380. Dit is het 50% fibonacci correctie niveau vanaf de top van juli 2007 tot de bodem van maart 2009.

Steun is nu in eerste instantie de hogere bodem van 11 februari zo rond de 311. Een doorbraak onder deze 311 kan dan ook als zeer negatief worden gezien. Een "forse daling" kan dan ontwaken met een eerste koersdoel rond de 296. Onder de 296 is het over met de pret en kunnen er flinke dalingen volgen.

Voor de lange termijn is nu van belang dat we boven de 311 blijven. De technische indicator is in de week grafiek over verkocht met andere woorden klaar om te stijgen. Daarentegen is de dag grafiek bijna over gekocht nu weegt een week grafiek zwaarder als een dag grafiek. Dus grote kans dat we begin volgende week eerst stijgen en zeker met een uitbraak boven de 325. Vanaf midden volgende week zouden er winstnemingen kunnen gaan plaats vinden.

AEX index week grafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 346 / 380  steun: 311 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional