N I E U W S B R I E F  -  16 februari (18:00)


Goeden avond,

AEX nu kans op "flinke beweging" !?!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index staat klaar voor een flinke beweging. De grote vraag uiteraard wat wordt dan deze flinke beweging. De flinke beweging kan ontstaan omdat we nu bijna 2 weken zijwaarts bewegen in een consolidatie zone tussen 314 - 319. Hoe langer zo'n consolidatie duurt des te feller de beweging.

Weerstand blijft de top van 08 februari rond de 319. Hierboven zal de AEX in rap tempo doorstijgen naar de eerstvolgende weerstand namelijk de bodem van 29 januari zo rond 324. Daarna volgt de dalende korte termijn trend nu rond 333.

Steun blijft de bodem van 05 februari rond de 314. Hieronder nog steun op de bodem van 09 december 2009 rond de 311. Pas bij een doorbraak onder 311 kan er een versnelling plaats vinden richting 296,5.

Het blijft dus nog even afwachten waar de uitbraak plaats gaat vinden. Maar er is een grote kans dat als de uitbraak eenmaal plaats vindt, dat er ook een flinke beweging hierop zal volgen. Op de weekgrafiek (zie hieronder) is de AEX over verkocht zo'n technische situatie weegt meestal zwaarder als een over verkocht situatie op een intraday- of daggrafiek.

AEX index - 15 minuten grafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 319 / 324 / 335  steun: 314 / 311 / 296

Hieronder ziet u de weekgrafiek waarbij de AEX nu balanceert op de dalende trendlijn. Tevens ziet u dat de technische variabele trend (voortschrijdend gemiddelde) een "voorlopige" verkoopsignaal afgeeft. Dit verkoopsignaal wordt definitief onder de 311,16 de laagste stand van vorige week.

Dit geeft aan dat voor de middellange termijn onder de 311,16 een daling kan gaan inzetten tot minstens 296,50. Aan de andere kant is de onderste technische indicator flink over verkocht. Met andere woorden we zijn te ver gedaald en klaar om te stijgen. Dit moet eerst nog bevestigd worden met een doorbraak boven de 319 zoals hierboven beschreven.

AEX index - weekgrafiek
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 319 / 346  steun: 311 / 296,5


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional