N I E U W S B R I E F  -  01 februari (08:45)


Goede morgen,

Duitse DAX op zoek naar bodem !?!

De Duitse beursgraadmeter de DAX index is evenals andere indices wereldwijd zoekend naar een bodem. Of de bodem afgelopen week geplaatst is moeten we aanstaande week afwachten of er een opleving volgt en tot hoever. Belangrijk is de vraag of de vorige bodem stand houdt.

Weerstand is ook hier de top van 11 januari zo rond de 6095. Eerst bij een doorbraak hierboven kan de opwaartse trend hervat worden. Een afzwakkend signaal is dat de DAX inmiddels de middellange termijn trend heeft gebroken. Pas boven de 6095 hebben we weer een zeer positief signaal en ligt het eerste koersdoel rond de 6627 de top van augustus 2008.

Steun ligt op de vorige bodem van 03 november 2009 zo rond de 5312. Bij een doorbraak hieronder komt er flink ruimte vrij. Eerst volgende bodem van betekenis van 13 juli 2009 is dan namelijk 4524. De onderste technische indicator geeft een sterk over verkocht signaal, meestal volgt er een opleving.

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde (MA 50) is gebroken en nu ook dalend. Dit indiceert dat de middellange termijn dalend is. Pas wanneer deze weer opwaarts gericht is kunnen we spreken van een middellange termijn uptrend. De MA 200 is "nog" steeds stijgende en de koersen bevinden zich hier nog boven. Dit indiceert dat de lange termijn trend opwaarts is gericht.

DAX index
DAX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 6095  steun: 5375 / 5312 / 4524
 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional