N I E U W S B R I E F  -  11 februari (10:00)


Goede morgen,

DOW klaar voor "de grote uitbraak" !?!

De Amerikaanse beursgraadmeter de DOW JONES staat in de startblokken voor een uitbraak. Deze uitbraak geeft de volgende beweging aan waar we naar toe zullen gaan. De DOW zit in de "blauwe" dalende trendkanaal en zit nu aan de bovenkant van dit trendkanaal.

Weerstand is nu dus de bovenkant van dit trendkanaal nu rond de 10096 bij een doorbraak hierboven ligt de weg open richting de top en nu weerstand van 02 februari rond de 10315.

Steun is de ultrakorte oplopende "paarse" trendlijn. Een doorbraak hieronder geeft een verkoopsignaal. Eerstvolgende koersdoel is dan 9835 de bodem van 05 februari.

De DOW kan de korte termijn dalende trend breken met een uitbraak boven de 10096, of we krijgen een voortzetting van de dalende trend met een uitbraak onder de 9997. Deze analyse is gebaseerd op een 15 minuten grafiek. De daggrafiek van de DOW geeft aan dat die over verkocht is. Een uitbraak aan de bovenkant is zou dan het meest waarschijnlijke moeten zijn. Bij een doorbraak onder 9835 wordt de bodem van november 2009 cruciaal deze ligt  zo rond de 9647.
 

DOW JONES index
DOW JONES index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 10096 / 10315  steun: 9997 / 9835
 

DOW JONES index dag grafiek
DOW JONES index

Heel duidelijk te zien dat de DOW JONES nu voor de korte termijn in een dalende spiraal zit. Met een uitbraak zeg maar boven de 10100 kan de DOW JONES een stijging in zetten tot de weerstand rond de 10315 zie de 15 minuten grafiek. Pas boven de 10315 is de kans groot dat de lange termijn opwaartse trend een vervolg kan krijgen.

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde (9525) is stijgend en ligt nu in de buurt van de cruciale steun zo rond de 9647. Een doorbraak hieronder zou een verder daling tot gevolg kunnen hebben. Koersdoel zou dan de bodem van juli 2009 kunnen worden zo rond de 8050.
 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional