N I E U W S B R I E F  -  02 februari (08:00)


Goede morgen,

Franse CAC 40 "bodem" gevonden ?!?

De Franse beursgraadmeter de CAC 40 index is ook zoekend naar een bodem. Naar alle waarschijnlijkheid is deze dan gevonden na de grote "sell off" van afgelopen donderdag met een bodem rond de 3688. Vorige week vrijdag hadden de beurzen ook nog last van wat stuiptrekjes, maar de koersen lijken dus toch de weg naar boven toe weer hebben gevonden.

Weerstand is ook hier de top van 11 januari zo rond de 4089. Wanneer deze naar boven wordt uitgenomen is er weer een sterk koopsignaal en kan de uptrend vervolgt worden. Eerste koersdoel ligt dan op de top van begin september 2009 zo rond de 4560.

Steun is nu de bodem van afgelopen donderdag rond de 3688. De volgende ligt dan ook op de bodem van 03 november 2009 zo rond de 3549. Bij een doorbraak hieronder komt er flink ruimte vrij. Eerst volgende bodem van betekenis is die van 13 juli 2009 namelijk rond de 2957.

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde (MA 50) is gebroken en beweegt nu zijwaarts. Dit geeft aan dat we waarschijnlijk een pauze hebben gehad in de middellange termijn opwaartse trend. De MA 200 is oplopend en geeft aan dat de lange termijn opwaarts is gericht. Pas bij een doorbraak boven de 4089 is het daling gevaar geweken en kan de CAC zich op maken voor hogere koersen.

CAC 40 index
CAC index

Belangrijke niveaus:  weerstand:4089  steun: 3688 / 3549 / 2957
 

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional