N I E U W S B R I E F  -  09 maart (10:00)


Goede morgen,

AEX "stoom afblazen" of direct door !?!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is dus inderdaad maandag hoger geopend om daarna inderdaad te dalen. Het werd geen dark cloud cover candlestick patroon maar er vormt zich nu bijna een evening star. Al met al lijkt het erop dat de AEX gaat toppen en wat stoom gaat afblazen.

Weerstand is nu in eerste instantie de top van 08 maart rond de 341. Eenmaal hierboven is het slechts een kleine stap richting de 346. Boven de 346 is er sprake van een sterk koopsignaal voor zowel de korte, middellange als lange termijn. Koersdoel wordt dan 380.

Steun is nu de vorige bodem van 12 januari rond de 335. De AEX kan in principe tot hier terug zakken er is dan slechts sprake van een kleine winstneming. Zelfs de volgende steun rond 328 is er nog sprake van winstnemingen. Onder de 313 loopt de AEX pas een flinke deuk op maar zover is het nog niet.

Het stieren feestje kreeg gisteren dus gelijk een voortzetting en lijkt nog niet over te zijn. Wel is de AEX inmiddels over gekocht hierdoor ontstaan dan ook de winstnemingen. Zoals vaker geschreven soms heb je een uitzondering op de regel dat bij een over gekocht situatie de koers toch door blijft stijgen. Mocht dat gebeuren dan is dat een teken van sterkte, het devies is nu "BUY THE DIPS"!

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 341 / 346  steun: 335 / 328 / 313


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional