N I E U W S B R I E F  -  09 mei (10:30)


Goede morgen,

AEX is BULL markt nu voorbij !?!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft deze week een forse klap gekregen. Mede hierdoor is de middellange opwaartse trend gebroken. Het is nu afwachten waar de bodem wordt geplaatst alvorens bepaald kan worden of de ULTRA lange dalende trend wordt vervolgd.

Weerstand op basis van slotkoersen blijft liggen rond de 358 pas daarna ligt de weg open richting de 380. Maar er moet nu wel het één en het ander gebeuren om weer positief te worden.

Steun 344 brak als een lucifer en de AEX ging in zeer rap tempo door richting de 307 om vervolgens op 312,35 te sluiten. Dit is net onder de slotkoers steun van 315. Het is nu a.s. week om te kijken of we hier direct weer boven kunnen komen. Is dat niet het geval dan wordt de 296 een zeer belangrijke steun die niet gebroken mag worden.

Conclusie: de AEX is nu zwaar over verkocht en kan daarom weer stijgen. Het wil niet zeggen dat we weer gaan stijgen maar de kans is nu aardig groot. De nieuwe stijging wordt tevens belangrijk om te kijken waar de bodem komt te liggen. Krijgen we na de stijging een lagere top onder de 358 dan is deze BULL markt voorbij en kunnen we flink lager. De komende weken wordt dus het uur van de waarheid en niet alleen voor de AEX maar voor alle financiële markten.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 358 / 383  steun: 315 ???


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional