N I E U W S B R I E F  -  29 mei (14:00)


Goede middag,

AEX komt volgende daling ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is dus zoals verwacht afgelopen week gestegen richting de 323. Het blijft slechts een herstel beweging in een dalende markt. Het eerste cruciale punt ligt nu rond de 324 hier loopt namelijk de blauwe korte termijn dalende trend lijn en het is tevens de high van afgelopen vrijdag 28 mei.

Weerstand ultrakort dus 324 de high van afgelopen vrijdag, het 200 daags gemiddelde en de korte termijn blauwe dalende trendlijn. Een doorbraak hierboven geeft ruimte richting de belangrijke 340. Wanneer de AEX boven de 340 weet uit te breken is grote kans dat deze daling teneinde is.

Steun ligt op de bodem van afgelopen maandag 25 mei rond de 301. Direct daaronder ligt de steun en bodem 296 van 02 oktober 2009. Een doorbraak onder de 296 geeft aan dat we verder kunnen dalen. We kunnen dan zelfs een acceleratie verwachten richting de 241 de bodem van 13 juli 2009.

Conclusie is dat we misschien aanstaande week nog iets kunnen herstellen. Maar de kans is toch groter dat de daling wordt ingezet en dat we lagere slotkoersen gaan zien. Cruciaal wordt nu de steunzone 301 / 296 bij doorbraak hieronder heeft het geen zin om nog posities in aandelen te hebben. Men kan dan beter afwachten tot we weer in rustiger vaarwater zitten en er duidelijk sprake is van hogere bodems.

AEX index
AEX index

Belangrijke niveaus:  weerstand: 324 / 340  steun: 308 / 296


Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional